Architecture Design
2017 - present
Vanamanglam, Hosur
Program - Residence
Status - Ongoing
Built-up Area - 7000sft
Team - Megana, Wasim, Aznaz, Rahul

‘VANTAGE VERANDAS’

The clients approached us to construct two houses within the same piece of land. We established our connection to the site by studying the site topography and climate, and, through this process we found a suitable location for both residences, around a central sheet rock, which will be carved to become a tertiary plaza for the families to convene and celebrate. The clients having lived in colonial bungalows, were keen on verandas adjacent to every space. We reacted to this idea by wrapping the veranda all across the building by assigning it as primary circulation corridor. This enabled us to establish the veranda as a constant interface between the valley and living spaces.

© 2018 The Hull, all rights reserved.